Sastojci za brownie podlogu:
- 200 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 60 g kakaa
- 75 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 250 g šećera
- 4 jaja
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Otopite maslac i čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
- Pomiješajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer te dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
- Na kraju dodajte jaja i umiješajte pjenjačom da se sve sjedini. Izlijte u kalup promjera 26cm i pecite oko 20 – 25 minuta na 180°C, samo da se biskvit stisne (moguće je da će biti vlažno u sredini ali nema veze, stisnut će se tijekom hlađenja). Ohladite u kalupu.
Ganache krema s cimetom:
- 200 g čokolade
- 100 g slatkog vrhnja
- pola žličice cimeta
Priprema:
- Čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće i posipajte cimetom.
- Vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade.
- Miješajte da se čokolada u potpunosti otopi.
- Ostavite da se krema lagano prohladi.
- Premažite kremu preko ohlađene brownie podloge.