Recept tjedna: Pileće teriyaki ćuftice

Recept tjedna: Pileće teriyaki ćuftice

 

Sastojci:

 

Za meso:
– 1 kg mljevenih pilećih prsiju
– 80 ml mlijeka
– 70 g krušnih mrvica
– 70 g sitno sjeckanog konzerviranog ocijeđenog ananasa
– 3 mlada luka sitno sjeckana
– 1 cm đumbira ribanog
– 3 protisnuta češnjaka
– 2 žlice soja umaka
– sol, papar

 

Za umak:
– 125 sojinog umaka
– 80 ml vode
– 80 ml soka od ananasa iz konzerve
– 70 g smeđeg šećera
– 1 cm đumbira ribanog
– 3 protisnuta češnjaka
– 2 žlice kukuruznog škroba
– 60 ml vode

 

Priprema:
1. Sredinu mljevenog mesa udubite pa usipajte mlijeko i krušne mrvice i pustite da odstoji par minuta.
2. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte. Oblikujte kuglice pa ih stavite ili na namašćeni protvan za pečenje ili namašćeni kalup za muffine i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 Celzijevih stupnjeva 15ak minuta dok ne zazlate.
3. U Lončić stavite sve sastojke osim škroba i 60 ml vode te kuhajte na srednje jakoj vatri 3-5 minuta dok se šećer ne otopi. Zasebno pomiješajte 60 ml vode s kukuruznim škrobom dok se ne otopi pa ulijte u sojin umak i kuhajte na lagnoj vatri još 2-3 minute dok se ne zgusne.
4. Ćuftice namačite u sos.

 

By Tea Hržica / Little Fingers