Održan treći COLOR, RUN, SWIM & FUN! Dječji spektakl u centru Korčule!

Održan treći COLOR, RUN, SWIM & FUN! Dječji spektakl u centru Korčule!

Uz veselu atmosferu na prepunom Trg pomirenja u Korčuli, u subotu je zatvoreno treće izdanje sportskog, humanitarnog, kulturnog i zabavnog projekta za djecu Color, run, swim and fun na kojeg je ove godine posjetilo više od dvije tisuće ljudi.

Treći put za redom Korčula je bila domaćin sportskom, humanitarnom, kulturnom i zabavnom projektu za djecu koji se ove godine može pohvaliti najvećim brojem sudionika i posjetitelja te najbogatijom programom do sad.

Nakon što je u petak 13. srpnja, na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održana kreativna i kulinarska radionica na kojoj je sudjelovalo više od 150 djece te koju je moderirao jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Mate Janković kao i priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca, u subotu 14. srpnja na Trgu pomirenja i centru grada održan je pravi dječji sportski spektakl. Više od 200 sudionika natjecalo se u dječjem aquatlonu i humanitarnoj utrci Roditelji djeci, natjecatelji su bili većinom otočani, ali sudionika je bilo iz cijele Hrvatske kao i iz Španjolske, Francuske, Engleske i Kanade. Mali sportaši koji su se natjecali u aquatlonu ove su godine otplivali 100 metara i trčali 750 metara na označenim stazama, a veliki broj roditelja s djecom trčali su poznatim rutama staroga grada prikupljajući novčana sredstva za Dječji vrtić Korčula. Kao i svaku godinu do sad, utrke su moderirali članovi Triatlon kluba Split i KPK-a na čelu s Ivanom Pavićem i Marijem Todorovićem, a srca svih okupljenih uz gromoglasan pljesak i ove je godine osvojio Baldo Jurišić, veliki borac s invaliditetom koji je otplivao i trčao aquatlon stazu ulazeći u cilj uz ovacije.

 

Nakon dodjela odličja te bogatih i raznolikih nagrada uslijedio je zabavni dio programa na kojem je ove godine nastupilo čak pet folklornih skupina iz lokalnih škola i vrtića uz bend koji je zabavljao djecu i roditelje. Važnost projekta prepoznali su brojni pokrovitelji, sponzori i partneri, u prvom redu Hrvatska poštanska banka, Cedevita, Nikel, Turbo, Atrdeco i Oradian, Grad Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule, Županijska lučka uprava Korčula, Centar za kulturu Korčula,Triatlon klub Split, Korčulanski plivački klub, Radio Korčula, Slobodna Dalmacija, Dubrovački vjesnik, Konoba Škver, Restoran Filippi, Restoran Lešić Dimitri, Restoran Nonno, restoran Tramonto i slastičarna Cukarin.

Color, run, swim and fun već treću godinu za redom pokazuje kako u jednom projektu ujediniti gotovo cijeli otok, institucije, ugostiteljske objekte i udruge, kako spojiti sport, zabavu, humanitarni rad i kulinarstvo te kako Korčula može biti i jest izvrstan domaćin svih vrsta manifestacija. No, ona događanja koja navuku osmjeh na dječje lice od posebne su vrijednosti. Projekt će se nastaviti 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira, a Korčulane dogodine očekuje i četvrto izdanje ove dječje manifestacije.

 

„Ponosna sam na veliki odaziv i izvrsnim domaćinstvom Korčule već treću godinu za redom. Pomoću Color, run, swim and fun projekta Korčula se ujedinila i hvala još jedanput svima koji su pomogli u realizaciji. Vidmo se dogodine u još većem broju i s još bogatijim programom, ali prije toga se vidimo u Splitu u sklopu Marjanskog đira“  – Sanda Šeparović.

„Ponosam sam što je Korčula već treću godinu domaćin ovog hvale vrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color, ran, swim and fun je do sada oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste, projekt ćemo svakako podržati i narednih godina“ – Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

„Iznimna mi je čast sudjelovati u ovakvom projketu, pobornik sam zdravog načina života, od bavljenja sportom do kulinarstva, a sudjelovati u projektu koji objedinjuje sve te segmente te uključuje i roditelje i djecu je rijetkost. Već sam surađivao s portalom djeca.hr i nadam se nastaviti suradnju jer jako volim raditi s djecom i utjecati na mlade ljude kroz kulinarstvo koje je bitan segment društva.“ – chef Mate Janković.

 

POBJEDNICI NATJECANJA:

AQUATLON:

DJEVOJČICE :

Grupa 2010.- 1. Marija Batinović, 2. Mia Favro, 3. Karla Drušković

Grupa 2007. – 1. Laura Milina, 2. Ana Franić, 3. Hana Muminagić

Grupa 2002. – 1. Karmen Fabris, 2. Katja Sessa, 3. Paula Batinović.

DJEČACI:

Grupa 2010. – 1. Nino Fider, 2. Lovro Jurjević, 3. Ivan Šeparović

Grupa 2007.- 1. Dino Šain, 2. Andrej Šain, 3. Alen Grbin

Grupa 2002. – 1. Toni Grbin, 2. Maksim Noah Vučković, 3. Petar Belić

 

HUMANITARNA UTRKA RODITELJA I DJECE:

  1. Jasmina Bajan, 2. Željka Grbin, 3. Petra Drušković
  2. Dražen Bakarić, 2. Vojo Ribičić, 3. Joško Cebalo