KNJIGE O VJEŠTICAMA

KNJIGE O VJEŠTICAMA

Mjesta ima, na metli svima, Axel Scheffler Julia Donaldson, Ibis grafika

Ova duhovita knjiga upoznat će djecu sa jednom iznimno simpatičnom i dobrodušnom vješticom, njezinom mačkom i prijateljima koje će usput susresti i povesti na svojoj metli. U veseloj priči vještica i njezina mačka upoznaju psa, pticu i žapca, a nakon što zbog naleta vjetra dožive nezgodu, složna družina mora se izboriti za sebe. Naime, svi skupa su pali pred strašnog zmaja koji najviše voli jesti baš vještice i čips. Naravno uz šalicu čaja. Zajedno će uspjeti nadmudiriti zmaja i zajedno odletjeti na novoj, posebnoj metli. Knjiga je pisana u stihovima što je čini još posebnijom, a ako se vaše dijete boji vještica, ova će mu knjiga pokazati da vještice mogu biti itekako simpatične!

„Bijaše vještica jedna

u nje dug šešir i mačka,

kosa joj bijaše riđa,

pletenica podugačka.

Kako li se samo vještica ceri

i mačka kako prede,

dok jure vjetrovom stazom,

na metlinom držalu sjede.

No vještica jauknu silno,

a mačka samo zamijauče,

kad vjetar u naletu divljem

vještičji šešir odvuče.“

 

Oprostite, jeste li vi vještica?, Emily Horn, Pawel Pawlak, Školska knjiga

Jedan crni, zbilja jako crni simpatični mačak po imenu Herbert jako je usamljeno biće. Vrijeme krati odlaskom u knjižnicu gdje mu je jako ugodno i gdje su mu na raspolaganju brojne zanimljive knjigice. Jednoga dana među veselim policama pronašao je knjigu Enciklopedija vještica. Tamo je saznao sve o vješticama, a najviše ga je zainteresirao podatak da vještice najviše vole mačke, posebno crne kakav je bio on! Pročitao je kako vještice izgledaju i krenuo u potragu. No sve osobe koje je upitao jesu li vještice, strašno su se uvrijedile. Nakon nekoliko takvih reakcija, Herbert se žalostan vratio u knjižnicu. No tamo ga je čekalo pravo iznenađenje. U posjetu je bio cijeli razred iz škole za vještice! A što je bilo dalje? Za to, potražite ovu simatičnu knjigu!

 

Winnie i njezino novo računalo, Korky Paul i Valerie Thomas, Magma

Još jedna knjiga o simpatičnoj, nimalo zločestoj vještici po imenu Winnie! Winnie je kupila računalo i potpuno se njime oduševila. Pretraživala je internet i stalno je potpuno očarano gledala u ekran. Odlučila je sve svoje čarobne formule staviti u računalo i odbaciti zastarjelu metodu korištenja knjige s čarolijama i čarobnog štapića. Za čaroliju bi bilo dovoljno samo da klikne mišem, više uopće nije morala govoriti abrakadabra ili druge čarobne riječi. Njezin se mačak već počeo osjećati zapostavljeno zbog te nove sprave u njihovoj kući. Odlučio je jednu noć pobliže upoznati računalo i miša, a to je dovelo do zanimljivog i humorističnog zapleta!

 

Oprostite_____ jeste li vi vjesticavjestica winnie