Color run, swim & fun 2018

Color run 2018 Korčula plakat Color run 2018 Korčula program

 

COLOR RUN, SWIM AND FUN jedinstven je sportsko-turistički projekt u Hrvatskoj. Održat će se treći puta na Korčuli i prvi puta u Splitu tijekom turističke sezone, a zamišljen je kao dvodnevni kolaž aktivnosti. Aktivnostima se oživljava i aktivira cijeli grad uključujći djecu i odrasle, turiste i domicilno stanovništvo.

 

IDEJA PROJEKTA je obogatiti turističku ponudu mjesta inovativnim projektom koji spaja sportski, kulturni, zabavni i humanitarni sadržaj.

 

MJESTO I VRIJEME PROVEDBE PROJEKTA:

KORČULA, 13. i 14. srpnja 2018.

SPLIT, 24. i 25. kolovoza 2018.
   (kao dio 20. Marjanskog đira – Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u olimpijskom triatlonu, Park šuma Marjan)

 

OČEKIVANI BROJ POSJETITELJA:

500 sudionika i 3.000 posjetitelja na Korčuli te 1.000 sudionika i 5.000 posjetitelja u Splitu

 

PROGRAM:

1. dan:
18 – 20 h edukativno-kreativne radionice za djecu
18 – 20 h Službene prijave za aquatlon i za humanitarnu utrku Roditelji djeci

2. dan:
17:00 h podizanje startnih brojeva
18:00 h službeno otvaranje natjecanja i pozdravna riječ predstavnika grada
18:15 h početak natjecanja
19:00 h humanitarna utrka Roditelji djeci
20:00 h proglašavanje pobjednika po kategorijama za aquatlon i humanitarnu utrku, dodjela nagrada i medalja
20,30-24 h fešta: zabavni program za sve uzraste (DJ, lokalni izvođači, predstavljanje lokalnog KUD-a)

 

CILJEVI PROGRAMA:

• potaknuti razvoj sportskog turizma u mjestu održavanja projekta, ali i u Hrvatskoj generalno
• prezentirati Hrvatsku kao poželjnu destinaciju za sportski turizam
• ukazati na važnost kretanja i zdravog načina života kroz inovativan i zabavan sportski sadržaj
• razviti turističke veze sa zemljama i partnerima
• stvoriti platformu i mrežu partnera koji će omogućiti ponavljanje projekta na istim mjestima, ali i provedbu projekta na drugim lokacijama u Hrvatskoj
• prezentirati turistima posebnosti svakog mjesta u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom
• aktivirati mlade u lokalnoj zajednici kroz volonterski rad

 

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

DJEČJA TRKAČKO – PLIVAČKA NATJECATELJSKA UTRKA s nagradama centralni je dio projekta. Utrka će biti organizirana i nagrađena u 6 kategorija (3 kategorija po dobi: 6-8 godina, 9-12 godina, 13-16 godina te 2 kategorije po spolu: djevojčice i dječaci).

PRIJAVE ZA UTRKE primat će se 15 dana prije održavanja na definiranim mjestima u Korčuli i u Splitu, hotelima, sportskim klubovima, turističkoj zajednici. Bit će podijeljeni letci sa sljedećim informacijama: opis projekta, detalji utrke, kratki opis pravila, popis potrebne opreme.

DODATNE AKTIVNOSTI:
• radionice i različite igre
• program u organizaciji lokalne zajednice (npr. predstavljanje lokalnog KUD-a, radionica tradicionalne izrade predmeta i sl.)
• ugostiteljska ponuda
• fešta – kulturno-zabavni program

 

POKROVITELJI I PARTNERI:

MEDIJSKI POKROVITELJI:

 

 

 

PARTNERI PROJEKTA:

PRIJATELJI PROJEKTA:

 

AUDIO ZAPISI:

 

OSVRT NA DOGAĐAJ

Uz veselu atmosferu na prepunom Trg pomirenja u Korčuli, u subotu je zatvoreno treće izdanje sportskog, humanitarnog, kulturnog i zabavnog projekta za djecu Color

run, swim and fun na kojeg je ove godine posjetilo više od dvije tisuće ljudi.

Treći put za redom Korčula je bila domaćin sportskom, humanitarnom, kulturnom i zabavnom projektu za djecu koji se ove godine može pohvaliti najvećim brojem sudionika i posjetitelja te najbogatijom programom do sad.

Nakon što je u petak 13. srpnja, na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održana kreativna i kulinarska radionica na kojoj je sudjelovalo više od 150 djece te koju je moderirao jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Mate Janković kao i priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca, u subotu 14. srpnja na Trgu pomirenja i centru grada održan je pravi dječji sportski spektakl. Više od 200 sudionika natjecalo se u dječjem aquatlonu i humanitarnoj utrci Roditelji djeci, natjecatelji su bili većinom otočani, ali sudionika je bilo iz cijele Hrvatske kao i iz Španjolske, Francuske, Engleske i Kanade. Mali sportaši koji su se natjecali u aquatlonu ove su godine otplivali 100 metara i trčali 750 metara na označenim stazama, a veliki broj roditelja s djecom trčali su poznatim rutama staroga grada prikupljajući novčana sredstva za Dječji vrtić Korčula. Kao i svaku godinu do sad, utrke su moderirali članovi Triatlon kluba Split i KPK-a na čelu s Ivanom Pavićem i Marijem Todorovićem, a srca svih okupljenih uz gromoglasan pljesak i ove je godine osvojio Baldo Jurišić, veliki borac s invaliditetom koji je otplivao i trčao aquatlon stazu ulazeći u cilj uz ovacije.

 

Nakon dodjela odličja te bogatih i raznolikih nagrada uslijedio je zabavni dio programa na kojem je ove godine nastupilo čak pet folklornih skupina iz lokalnih škola i vrtića uz bend koji je zabavljao djecu i roditelje. Važnost projekta prepoznali su brojni pokrovitelji, sponzori i partneri, u prvom redu Hrvatska poštanska banka, Cedevita, Nikel, Turbo, Atrdeco i Oradian, Grad Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule, Županijska lučka uprava Korčula, Centar za kulturu Korčula,Triatlon klub Split, Korčulanski plivački klub, Radio Korčula, Slobodna Dalmacija, Dubrovački vjesnik, Konoba Škver, Restoran Filippi, Restoran Lešić Dimitri, Restoran Nonno, restoran Tramonto i slastičarna Cukarin.

Color run, swim and fun već treću godinu za redom pokazuje kako u jednom projektu ujediniti gotovo cijeli otok, institucije, ugostiteljske objekte i udruge, kako spojiti sport, zabavu, humanitarni rad i kulinarstvo te kako Korčula može biti i jest izvrstan domaćin svih vrsta manifestacija. No, ona događanja koja navuku osmjeh na dječje lice od posebne su vrijednosti. Projekt će se nastaviti 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira, a Korčulane dogodine očekuje i četvrto izdanje ove dječje manifestacije.

 

„Ponosna sam na veliki odaziv i izvrsnim domaćinstvom Korčule već treću godinu za redom. Pomoću Color run, swim and fun projekta Korčula se ujedinila i hvala još jedanput svima koji su pomogli u realizaciji. Vidmo se dogodine u još većem broju i s još bogatijim programom, ali prije toga se vidimo u Splitu u sklopu Marjanskog đira“  – Sanda Šeparović.

„Ponosam sam što je Korčula već treću godinu domaćin ovog hvale vrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color, ran, swim and fun je do sada oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste, projekt ćemo svakako podržati i narednih godina“ – Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

„Iznimna mi je čast sudjelovati u ovakvom projketu, pobornik sam zdravog načina života, od bavljenja sportom do kulinarstva, a sudjelovati u projektu koji objedinjuje sve te segmente te uključuje i roditelje i djecu je rijetkost. Već sam surađivao s portalom djeca.hr i nadam se nastaviti suradnju jer jako volim raditi s djecom i utjecati na mlade ljude kroz kulinarstvo koje je bitan segment društva.“ – chef Mate Janković.

 

POBJEDNICI NATJECANJA:

AQUATLON:

DJEVOJČICE :

Grupa 2010.- 1. Marija Batinović, 2. Mia Favro, 3. Karla Drušković

Grupa 2007. – 1. Laura Milina, 2. Ana Franić, 3. Hana Muminagić

Grupa 2002. – 1. Karmen Fabris, 2. Katja Sessa, 3. Paula Batinović.

DJEČACI:

Grupa 2010. – 1. Nino Fider, 2. Lovro Jurjević, 3. Ivan Šeparović

Grupa 2007.- 1. Dino Šain, 2. Andrej Šain, 3. Alen Grbin

Grupa 2002. – 1. Toni Grbin, 2. Maksim Noah Vučković, 3. Petar Belić

 

HUMANITARNA UTRKA RODITELJA I DJECE:

  1. Jasmina Bajan, 2. Željka Grbin, 3. Petra Drušković
  2. Dražen Bakarić, 2. Vojo Ribičić, 3. Joško Cebalo

 

Slike sa Color run, swim & fun KORČULA, 13. i 14. srpnja 2018.

 

Djeca_hr aquatlon 1 Djeca_hr aquatlon 2 Djeca_hr dječje radionice 1 Djeca_hr dječje radionice 2 Djeca_hr humanitarna utrka Roditelji djeci Djeca_hr Kulinarska radionica Djeca_hr natjecatelji Djeca_hr pobjednici 1

Djeca_hr Color Run korčula Djeca_hr Mate JankovićDjeca_hr Baldo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slike sa Color run, swim & fun SPLIT, 24. i 25. kolovoza 2018.