Color run, swim & fun 2017

Color run 2017 plakat
Ovaj jedinstveni sportsko-turistički projekt održat će se 20. i 21. srpnja 2017. u gradu Korčuli, na dvije lokacije: Trg Pomirenja i Trgu Sv. Justine. Na novoj atraktivnoj lokaciji: Trgu Sv. Justine u četvrtak 20.7. u 18 sati održat će se kreativna radionica za djecu „Korčula Rocks“ (radionica izrade storytelling kamenčića), nakon koje kreće bajko-pričaonica „Priče iz kovčega Marca Pola“.

 

Na Trgu pomirenja u staroj gradskoj jezgri (kraj poznate plaže Spomenik) u petak, 21. srpnja u 18 sati održat će se središnji događaj projekta – plivačko-trkačka utrka „Dječji aquatlon“ nakon čega slijedi humanitarna utrka „Roditelji djeci“, a sve završava proglašenjem pobjednika i zabavnim programom za sve uzraste. Nastupaju Male mažoretkinje i Malih moreškanti dječjeg vrtića Korčula, Etno grupa Osnovne škole Ante Curać, a za ludu zabavu pobrinut će se DJ!

 

Na aquatlonu mogu sudjelovati djeca od 6 do 16 godina starosti, a pobjednike očekuju zanimljive i vrijedne nagrade. Humanitarnoj utrci mogu se pridružiti svi, i roditelji i djeca, a prikupljena sredstva donirat će se za obnovu dječjeg igrališta vrtića Korčula i jednoj od udruga za djecu s otoka. Natjecatelji koji žele sudjelovati u aquatlonu i humanitarnoj utrci mogu se prijaviti u četvrtak, 20. srpnja od 18 do 20 sati u info kutku djeca.hr na Trgu Sv. Justine.

 

„Prošlogodišnji Color Run, Swim and Fun bio je izuzetno uspješan, dobro prihvaćen od strane domaćih i stranih posjetitelja, a podržala ga je cijela lokalna zajednica na čelu s gradskim poglavarstvom i Turističkom zajednicom. Unatoč lošem vremenu preko stotinu djece sudjelovalo je u aquatlonu. Ove godine očekujemo još bolji odaziv natjecatelja i posjetitelja.“ Izjavila je Sanda Šeparović, osnivačica portala djeca.hr i organizatorica projekta Color Run, Swim & Fun.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Pokrovitelji i partneri:

HPB, CEDEVITA, INTER CAPITAL, NIVEA, NIKEL, TURBO, ARTDECO

MEDIJSKI POKROVITELJI:

SLOBODNA DALMACIJA, RADIO KORČULA

PARTNERI PROJEKTA:

GRAD KORČULA, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KORČULE, KORČULANSKA RAZVOJNA AGENCIJA, CENTAR ZA KULTURU KORČULA, TRIATLON KLUB SPLIT

PRIJATELJI PROJEKTA:

KONOBA ŠKVER, FILIPPI, MARCO POLO SHOP, LEŠIĆ DIMITRI PALACE, KONOBA NONNO

 

OSVRT NA DOGAĐAJ

Dječji dan je počeo u četvrtak u 18 sati na Trgu Sv. Justine kreativnom radionicom “Korčula Rocks“, gdje su brojni mališani kroz oslikavanje kamenčića pričali svoje priče.

Nakon radionice održala se bajkopričaonica „Priče iz kovčega Marca Pola“ koja ih je odvela u svijet mašte i nekih davnih vremena.

U petak 21.7. na Trgu Pomirenja Color Run, Swim and Fun je svečano otvorio gradonačenik Grada Korčule Andrija Fabris, nakon čega je održan dječji aquatlon. Djeca od 6 do 16 godina podijeljena u 3 kategorije su u neizvjesnim utrkama otplivala dionicu od 50 metara nakon čega je uslijedilo 800 metara utrke oko starogradske jezgre. Kao i prošle godine, sve utrke održane su s velikim sportskim žarom uz aktivno bodrenje poznatog sportskog animatora Ivana Pavića iz „Triatlon kluba Split“.

Osim aquatlona održana je i humanitarna utrka pod nazivom „Roditelji djeci“ kojoj su se odazvali brojni roditelji i djeca, a prikupljena sredstva donirat će za obnovu igrališta dječjeg vrtića Korčula.

U utrci je sudjelovala i poznata hrvatska triatlonka Maja Bonačić s kćerkom. Sve prisutne je oduševio Baldo Jurišić, dječak s posebnim potrebama,  koji je uz pomoć svoje trenerice Vesne Marinović, sudjelovao i utrčao u cilj aquatlona čime je zaslužio ovacije publike.

Nakon dodjele medalja i nagrada uslijedio je dječji prigodni program na kojem su nastupile korčulanske mažoretkinje, mala Moreška u organizaciji dječjeg vrtića Korčula te etno grupa OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova sa scenskom igrom koja prikazuje stare igre Žrnova.

Program je završio dječjom zabavom koja je rasplesala i velike i male.

„Bravo Korčula! Još jednom smo pokazali da je ovakav projekt prepoznat i zanimljiv domaćim i stranim posjetiteljima te da su ovakvi sadržaji itekako potrebni turističkoj ponudi.

Dobar odaziv, pozitivne reakcije i osmjeh na dječjim licima najveće nam je priznanje.

Korčula se ponovo pokazala kao odličan domaćin, aktivirala se cijela lokalna zajednica, a podršku su nam pružili i Grad i Turistička zajednica. U aquatlonu i humanitarnoj utrci sudjelovalo je preko tristo natjecatelja, a naročito nas veseli veliki odaziv stranaca.

Sljedećih godina planiramo proširiti „Color Run, Swim and Fun“ i na okolne otoke.

 

Od srca zahvaljujem na podršci Gradu, Turističkoj zajednici, razvojnoj agenciji Kora, Lučkoj upravi, ali i svi sugrađanima i brojim ugostiteljima koji su podržali projekt. Veliko hvala i pokroviteljima i partnerima bez kojih ovaj projekt ne bi bio ostvariv“. – istaknula je Sanda Šeparović , idejni tvorac i organizator projekta te osnivačica renomiranog dječjeg portala Djeca.hr

 

Gradonačelnik grad Korčule Andrija Fabris izjavio je: „Iznimno sam ponosan što je Korčula, drugu godinu za redom, odabrana kao domaćin ovog hvalevrijednog događaja! Tijekom sezone na Jadranu ima pregršt događanja, ali nažalost rijetkost su pojekti usmjereni na djecu i obitelji što još više naglašava važnost projekta poput Color Run, Swim and Fun koji potiče aktivan životni stil i bavljenje sportom, ali i zajedničke aktivnosti roditelja i djece. Oduševljen sam projektom i velikim odazivom posjetitelja te ćemo svakako podržati projekt i sljedeće godine.“

 

Glavni pokrovitelj projekta je Hrvatska poštanska banka, a bogate nagrade za pobjednike pripremili su Cedevita, Turbo, Nivea, Marko Polo, dok je humanitarnu utrku podržala InterCapital grupa. Pobjednike humanitarne utke razveselili su  Nikel te Marko Polo suvenirnica.

 

Moramo spomenuti i pobjednike : u kategoriji od 6 do 8 godina među djevojčicama, od trećeg do prvog mjesta, najbolje su bile Masha Benett, Antea Andrić i Iskra Antunović, a od dječaka Dino Vides, Leon Rozić i Luka Tomas. U kategoriji od 9 do 12 godina od djevojčica najbolje su bile Ana Farac, Marta Bakarić i Tina Sardelić, dok su među dječacima najbolji bili Božo Bajan, Andro Biliš i Brandon Walker. U kategoriji od 13 do 16 godina najbolje su bile Petra Čurković i Taylor Walker, od dječaka Marko Šeparović, Jakov Brčić i Vjeko Fabris.

 

Slike sa Color run, swim & fun